بار دیگر دنیا در حوزه دندانپزشکی، با معرفی یک تکنولوژی انقلابی و جدید، این بار به نام اسکنر سه بعدی دندان ، تحولی عظیم را تجربه کرد. این تکنولوژی، در حال حاضر گوی رقابت را از تکنولوژی های رقیب ربوده و توانسته است با قابلیت های خود، جایگاه فرایند ارزشمند ایمپلنت دندان ، بعنوان راهکاری حقیقتاً شگفت انگیز برای جبران دندان های از دست رفته و بازیابی زیبایی لبخند و سلامت را بالاتر ببرد. اما ماهیت این تکنولوژی نوظهور چیست و چه قابلیت هایی دارد. در ادامه ، توضیحات دکتر امیر محمدی ، بهترین متخصص ایمپلنت دندان را مطالعه بفرمایید. شایان ذکر است که کلینیک دکتر امیر محمدی ، مجهز به این دستگاه جدید و نوین بوده و ایشان در راستای پروسه های درمانی و زیبایی دندان ، از اسکنرهای 3D استفاده می نماید.
اسکنر سه بعدی دندان یک تکنولوژی بسیار سریع تر و به میزان قابل ملاحظه ای راحت تر می باشد که با استفاده از یک بازوی متحرک، با ثبت تصاویر، عملیات خود را به اجرا می رساند. این اسکنر درحین چرخیدن دور سر بیمار، تصاویر متعددی را می گیرد و آنها را به کامپیوتری ارسال می کند که این تصاویر را در قالب سه بعدی ارائه می دهد. به این ترتیب، دندانپزشک تصاویر واضح و دقیقی را در دست دارد که با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی باشد. دندانپزشک به راحتی می تواند از این تصاویر در تشخیص و حتی اجرای یک درمان کاملاً سفارشی متناسب با نیازهای بیمار، استفاده کند.
اسکنرهایی از قبیل Prexion 3-D جزو بالاترین کلاس این اسکنرها می باشد. این اسکنر، یک تصویر 1:1 بسیار واضح و شفاف از دندان ها، دهان و فک را می گیرد و امکان ارزیابی های دقیق غیر قابل تصوری را برای دندانپزشک فراهم می آورد. این اسکن ها حتی در شناسایی زودهنگام مشکلات برای پیشگیری به موقع و جلوگیری از نیاز به شرکت در جلسات طولانی و طاقت فرسای درمان، مورد استفاده قرار می گیرد.
این تکنولوژی حتی در حوزه برنامه ریزی برای جراحی، ارزیابی فک و سینوس ها و حتی جراحی های ترمیمی از قبیل ایمپلنت نیز دستی بر آتش دارد. اگر شما نیز یکی از داوطلبین ایمپلنت دندان هستید و قصد دارید از این درمان اعجاب انگیز بهره ببرید، قطعاً کسب اطلاعات بیشتر درباره اسکنرهای سه بعدی دندان و آنچه این تکنولوژی می تواند برای شما و مشکل ویژه دندان تان انجام دهد، برایتان جالب خواهد بود.
اسکنر سه بعدی دندان چگونه عمل می کند؟
تکنولوژی در این اسکنر تصویر برداری سه بعدی خارج از دهان یا اینترا اورال، با استفاده از هزاران تصویر ریز که با هم همپوشانی داشته و در کنار هم قرار داده می شوند تا مثل تکه های یک پازل، یک تصویر واضح را خلق کند، عمل می نماید. حرکت بازوی اسکنر در زوایای مختلف، اطلاعات نرم افزاری را از سطوح متنوع به دست داده و این اطلاعات، در ترکیب با یکدیگر، یک مدل دیجیتال سه بعدی را خلق می کنند.
بیمار در زمان کار اسکنر 3 بعدی دندان، چه احساسی خواهد داشت؟
خبر خوب برای افرادی که با استفاده از این اسکنر، تصویر سه بعدی از فضای داخل دهان آنها گرفته می شود این است که در زمان کار این دستگاه، هیچ چیزی احساس نخواهند کرد. بازوی متصل به این دستگاه که مانند یک دوربین، کار عکسبرداری را انجام می دهد، حتی به دندان های شما برخورد هم نمی کند. دندانپزشک، این بازو را با الگوهای خاصی به طور پیوسته و به آرامی حرکت می دهد و با در کنار هم قرار گرفتن تصاویر گرفته شده، الگوی کاملی ایجاد می گردد.
در زمان استفاده از اسکنر 3D دندان ، هیچ ماده شیمیایی در کار نیست بنابراین، بیمار چیزی تحت عنوان بو یا مزه ناخوشایند متریال قالب گیری را تجربه نخواهد کرد. دندانپزشک به طور مرتب، الگوی در حال ساخته شدن را تحت نظارت قرار می دهد تا اطمینان حاصل کند که تصاویر از تمام سطوح مورد نیاز گرفته شده و نهایتاً تصویری کاملاً کاربردی را به دست خواهد داد.
دکتر امیر محمدی ، به منظور کسب نتایج عالی و رضایت بخش ، در کلینیک خود از این تکنولوژی روز و مدرن بهره گرفته و توجه بسیاری از افراد متقاضی را به خود جلب کرده است.
اسکنر سه بعدی دندان چه مزیت هایی دارد؟
اسکن های تهیه شده با تکنولوژی سه بعدی، نسخه های دقیقی از دندان هستند که از دقت تا چند دهم میلی متر هم برخوردارند. دقت این اسکنرها در مقایسه با روش های سنتی قالب گیری در دندانپزشکی بسیار بالاتر است. جالب اینجاست که اکنون حتی در بسیاری لابراتورهای دندانپزشکی، از این اسکنرهای سه بعدی برای خلق مدل های دیجیتال در قالب گیری های سنتی استفاده می شود.
مدل دیجیتالی که این اسکر می گیرد را می توان به راحتی از طریق ایمیل یا پورتال وب به لابراتوار دندان، ارسال نمود. این به معنی برقراری ارتباط سریع تر با لابراتور و حذف خطر آسیب دیدن، گم شدن یا بسیاری مشکلات دیگر مرتبط با قالبگیری انجام شده با متریال در زمان ارسال به لابراتور می باشد.
بزرگترین مزیت این اسکنرهای سه بعدی این است که می توان با بهره گیری از آنها، امکانات راحتی بیشتری را برای بیمار در طول پروسه درمان فراهم نمود. هر چند برخی بیماران با مواد قالب گیری سنتی مشکلی ندارند ولی به طور کلی می توان گفت که آزاردهنده ترین بخش قالب گیری به روش سنتی، همان لحظه ای است که متریال وارد دهان می شود و مزه و بوی آن به واسطه شیمیایی بودن ماهیت ترکیبات، طبیعتاً تجربه خوشایندی را برای بیمار به همراه نخواهد داشت. حتی برخی از بیماران هم هستند که واقعاً نمی توانند متریال قالب گیری را در دهان خود تحمل کنند و همین امر باعث می شود که دقت و ظرافت کار قالب گیری تحت تاثیر قرار گرفته و کیفیت مورد انتظار، حاصل نشود. اگر شما نیز یکی از بیمارانی هستید که ورود متریال قالبگیری به دهان اصلاً برایتان قابل تحمل و خوشایند نیست، قطعاً از شنیدن این موضوع که اسکنر سه بعدی دندان، این بخش از فرایند را حذف کرده و بدون وارد شدن متریال قالبگیری، قادر است الگو و قالب مورد نیاز را حتی با کیفیتی بسیار بالاتر تهیه کند، خوشحال خواهید شد.
نقش اسکنرهای سه بعدی در ایمپلنت دندان
پس از انجام تصویربرداری ها توسط اسکنر سه بعدی دندان ، می توان وارد مرحله ساخت ایمپلنت شد. به مدد کیفیت بالای اسکن های تهیه شده، این امکان وجود دارد که ایمپلنت را با بیشترین سطح دقت ساخت. نخست، پیچ ایمپلنت در محل خود قرار داده می شود. برای اجرای این بخش از فرایند ایمپلنت دندان، ناحیه تحت درمان، بی حس می شود. بعد از تکمیل، به پیچ ایمپلنت زمان داده می شود تا با استخوان فک، پیوند بخورد. این مرحله در دستیابی به یک نتیجه موفقیت آمیز بسیار حائز اهمیت است. استفاده از اسکن سه بعدی در طول این فرایند به متخصص ایمپلنت دندان این امکان را می دهد تا به وضعیت دقیق تمامی اعصاب در ناحیه تحت درمان تسلط داشته و بتواند نقطه قدرتمندی از استخوان فک را که قادر است به بهترین شکل، از ایمپلنت پشتیبانی کرده و پیوند به بهترین شکل اتفاق بیافتد، انتخاب کند. این طولانی ترین بخش پروسه بوده و تکمیل آن ممکن است چند ماه طول بکشد.
بعد از پیوند، اباتمنت روی پیچ قرار داده می شود. اباتمنت در موقعیت همتراز با لثه جایگذاری می شود تا تاج با بقیه دندان ها در یک سطح قرار گرفته و شکل کاملاً طبیعی داشته باشد. مرحله نهایی شامل اتصال تاجی است که به صورت سفارشی برای بیمار تهیه شده است. این تاج به گونه ای ساخته شده تا بتواند طبیعی ترین شکل و کارکرد را همانند یک دندان طبیعی به دست دهد. در اینجا هم حضور اسکنر سه بعدی دندان ، با قدرت مثال زدنی خود در خلق تصویری دقیق با کلیه جزئیات مورد نیاز، نقش موثرش را در خلق نتیجه ای کاملاً طبیعی و بی عیب و نقص، ایفا کرده است.
به طور کلی ، تلفیق نمودن اسکن سه بعدی در ایمپلنت دندان ، مزایای بسیاری را برای بیماران داوطلب فرایند های دندانی به همراه دارد. پروسه تصویر برداری، یک پروسه کاملاً بی خطر و دقیق است که به متخصصین ایمپلنت دندان کمک می کند تا بتوانند بهترین نتیجه درمان را برای بیماران خود خلق نمایند.
دقت، راز موفقیت اسکنرهای سه بعدی ایمپلنت دندان
قرار دادن ایمپلنت دندان در استخوان فک و فراهم اوردن شرایطی که بتواند برای شکل گیری یک فندانسیون محکم، خوب جوش بخورد، چیزی است که این پروسیجر اسکن سه بعدی ایمپلنت دندان را به یک روش موفقیت امیز در جایگزین کردن دندان های از دست رفته تبدیل کرده است. مزیت یونیک این دستاورد این است که ایمپلنت در بهترین و دقیق ترین موقعیت ممکن جایگذاری می شود.
قرار گرفتن ایمپلنت در موقعیت صحیح به معنی طبیعی تر جلوه کردن آن و همتراز بودنش با بقیه دندان هاست. بعلاوه، ایمپلنت از اعصاب و رگ های خونی در ناحیه کاشت، دور می ماند و آسیبی به آنها وارد نمی کند.
همچنین اسکنر سه بعدی دندان این ویژگی مثبت را دارد که می توان تعیین کرد که آیا استخوان کافی در محل مورد نظر برای کاشت فوری وجود دارد یا باید گرافت استخوان انجام شود.
اسکن سه بعدی دندان چقدر طول می کشد؟
اسکن سه بعدی دندان یک پروسیجر بدون درد است که تقریباً 20-40 ثانیه طول می کشد و در طول آن تمام عکس ها از زوایای مختلف در یک اوربیت یا مدار واحد گرفته می شود.
هزینه اسکن سه بعدی دندان چقدر است؟
بر حسب نوع اسکن سه بعدی که انجام شده است، اندازه و دامنه پیچیدگی مولفه استفاده شده برای اسکن کردن، هزینه در دامنه متغیری قرار دارد.
چگونه می توان بهترین نتیجه را از اسکن سه بعدی دندان به دست اورد؟
سه مرحله وجود دارد که با رعایت ان می توان بهترین نتیجه را از این فرایند به دست اورد:
- محیط ثابت: حتماً اسکنر را در محیط ثابتی قرار دهید.
- کالیبره کردن اسکنر برای دقت: کالیبره کردن برای یک اسکنر سه بعدی بسیار مهم است چون اسکن های سه بعدی دقیق تری را به دست می دهد. پروسیجر کالیبره کردن به اسکنر کمک می کند تا موقعیت و چرخش را بر اساس شیء مورد نظر بسنجد.
- عکس گرفتن از زوایای مختلف: اسکن های سه بعدی واحد باید از زوایای گوناگون از شیء مورد نظر عکس گرفته و در نهایت در طول دوره پردازش، آنها را ترکیب و هماهنگ کنند. همه اسکن ها باید دارای ویژگی های مشترکی باشند تا بتوانند پوشش کافی را فراهم کنند.
آیا اسکن سه بعدی بی خطر است؟
بله، بیماران در طول پروسه های سریع که تنها چند ثانیه طول می کشد در معرض حداقل پر توتابی قرار خواهند داشت.
آیا اسکن سه بعدی برای روت کانال قابل استفاده است؟
درمان روت کانال یک فرایند بسیار دشوار و پیچیده است چون بیشتر دندان ها دارای ساختارهای ریشه پیچیده ای می باشند. به منظور درک بهتر آناتومی دندان و طراحی پروسیجر، دندانپزشک دندان را با استفاده از اسکن سه بعدی مورد آزمایش قرار می دهد. این کار نتیجه بالینی بهتری را به دست خواهد داد.