ایمپلنت دندان

آیا میدانید چه زمانی باید ایمپلنت دندان را انجام دهیم؟ پس این مطلب را تا پایان بخوانید. در دوران زندگی ممکن است با حوادث و رویدادهایی مواجه شویم که منجر به آسیب رساندن به ما می شوند ؛ همچون تصادف ، ضربه ناگهانی به صورت ، زمین خوردن و از این قبیل موارد. به دنبال این امر امکان دارد صورت و نواحی فک و دهان آسیب ببینند و حتی یک یا چند دندان لق شده و بیفتند. از دست دادن دندان علاوه بر ایجاد مشکلات ظاهری می تواند در عملکرد دندان ها نیز اختلال ایجاد کند. ایمپلنت کردن دندان راه حلی است که به کمک آن می توان جای خالی دندان های از دست رفته را پر کرد. این پروسه جوانب مختلفی دارد که در ادامه مطلب ، دکتر امیر محمدی ، بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران به طور کامل به آن ها پرداخته است.

ایمپلنت دندان در تهران - دکتر امیر محمدی

ایمپلنت های دندان از طریق جراحی در استخوان فک در محل خالی از دندان قرار می گیرند. با توجه به این که فلز تیتانیوم ایمپلنت به نوعی با استخوان فک جوش می خورد ، پس از آن دیگر از محل جدا نمی شود. یکی از شاخصه های ایمپلنت های دندانی این است که بر خلاف دندان های طبیعی انسان ها ، دچار فرسایش و پوسیدگی نمی شود.

چه کسانی می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند ؟

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد ، اصلی ترین هدف این پروسه ، پر کردن جای خالی دندان هاست ؛ بنابراین کسانی که یک یا چندین دندان خود را از دست داده اند ، خواهان انجام پروسه کاشت دندان هستند. در کنار این مورد ، لازم است که استخوان فک به رشد کامل خود رسیده باشد و نیز برای نگه داشتن ایمپلنت باید بافت استخوانی کافی داشته باشد. همچنین در مواردی ممکن است فرد به گرافت استخوانی نیاز پیدا کند.

کسانی که می خواهند تحت پروسه کاشت دندان قرار بگیرند بایستی سلامت دهانشان در سطح مطلوبی قرار داشته باشد. بدین معنا که نباید درگیر نوعی بیماری باشند که روند ترمیم و بهبود استخوان ها را در طول پروسه ایمپلنت ، تحت تاثیر قرار دهد. داوطلبین این روند درمانی باید خود را برای پروسه چند ماهه آماده کنند. چرا که ایمپلنت دندان در تهران یک فرایند چند مرحله ای است. افرادی هم که تمایل ندارند یا نمی توانند از دندان مصنوعی استفاده کنند نیز به ایمپلنت کردن دندان خود روی می آورند.

چگونه برای پروسه کاشت دندان آماده شویم ؟

همه پروسه های درمانی ، یکسری اقدامات آماده سازی دارند که هر بیمار پیش از پروسه باید آن ها را انجام دهد. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید پیش از پروسه اصلی ، چه کارهایی باید انجام دهید. با توجه به این مسئله که روند ایمپلنت دندان چند مرحله ای است ، نیاز است قبل از روند ارزیابی های دقیق از دهان و دندان انجام شود. بدین ترتیب در ابتدای اقدامات قبل از کاشت دندان یک معاینه جامع از دندان ها به انجام می رسد. بدین نحو که از دهان و دندان با اشعه ایکس عکسبرداری می شود و یک تصویر سه بعدی نیز از آن ناحیه اماده می گردد. همچنین احتمال دارد از فک و دندان ها قالب گیری شود.

در قدم بعدی پیشینه پزشکی بیمار مورد بررسی قرار می گیرد. در بررسی پرونده پزشکی ابتلا به هر نوع بیماری یا داشتن هر نوع حساسیت دارویی را به طور کامل در اختیار پزشک قرار دهید. همچنین اگر به مشکل قلبی خاصی دچار هستید یا اینکه در عضوی از بدن شما ایمپلنت ارتوپدی قرار دارد ، این مطلب را حتما به اطلاع بهترین دکتر کاشت ایمپلنت در تهران برسانید چرا که احتمالا برای جلوگیری از بروز عفونت بعد از ایمپلنت دندان ، پیش از روند برایتان مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کند. پس از آن که پزشک با بررسی موارد فوق مطمئن شد که بیمار مراجعه کننده برای انجام جراحی ایمپلنت کاندیدای مناسبی است ، پروسه درمانی را طرح ریزی می کند.

مراحل کاشت دندان

به طور کلی پروسه کاشت دندان یک روند سرپایی است و طی چند مرحله به انجام می رسد که بین هر مرحله یک دوره بهبودی باید گذرانده شود. اگر بخواهیم مراحل ایمپلنت دندان را به طور کلی بگوییم عبارتند از :

  1. خارج کردن دندان آسیب دیده
  2. در صورت نیاز به گرافت ، مرحله بعدی آماده سازی استخوان فک برای پیوند است.
  3. سپس ایمپلنت در محل مورد نظر قرار می گیرد.
  4. بعد از این پروسه ، یک دوره بهبودی باید طی شود ؛ یعنی استخوان در محل قرارگیری دندان جایگزین ، رشد کرده و ترمیم شود.
  5. در قدم بعدی جراحی ایمپلنت دندان ، یعنی زمانی که رشد و ترمیم استخوان تکمیل شد ، نوبت به قرارگیری اباتمنت می رسد. اگر برایتان جای سوال است که اباتمنت چیست ؛ باید بگوییم که در حقیقت اتصال دهنده فیکسچر و تاج دندان است.

نکته : دقت داشته باشید که امکان دارد پروسه کاشت دندان در تهران از زمان شروع تا پایان چند ماه طول بکشد که بخش بیشتری از این بازه به دوره ترمیم و بهبودی استخوان اختصاص داده می شود.

جراحی ایمپلنت دندان درد دارد ؟

طی این پروسه ، با توجه به تغییراتی که بر روی فک پیاده سازی می شوند ، طبیعی است که سبب بروز درد شوند. برای کنترل درد در حین کاشت ایمپلنت در استخوان فک ، یک متخصص خوب ایمپلنت دندان در تهران با توجه به شرایط بیمار یکی از انواع بیهوشی عمومی ، سدیشن یا بی حسی موضعی را انتخاب می کند. بنابراین دیگر لازم نیست نگران تحمل درد در حین جراحی شوید. پس از پروسه نیز وقتی اثر داروی بی حسی یا بیهوشی از بین می رود ، طبیعی است تا چند روزی درد نمود پیدا کند. اما برای این بازه نیز متخصص داروی مسکن تجویز می نماید. برای کنترل موثر درد ، لازم است داروهای تجویز شده طبق دستور پزشک مصرف شوند.

 

ایمپلنت دندان برای چه کسانی توصیه نمی شود؟

با وجود مزایای فوق العاده این متد درمانی ، همه افراد نمی توانند از خدمات آن بهره ببرند. این افراد عبارتند از :

  1. افرادی که سابقه انجام شیمی و پرتو درمانی دارند یا در حال حاضر تخت این نوع درمان ها هستند ، نمی توانند ایمپلنت کنند.
  2. افرادی که وضعیت لثه آن ها سالم نیست ؛ علاوه بر این که می بایست استخوان فک محکمی نیز داشته باشید ، تا بتواند تغییرات ایجاد شده را تحمل کند.
  3. افرادی که سیگار مصرف می کنند .
  4. اشخاصی که شرایط مراقبت های بعد از درمان ایمپلنت دندان را ندارند.
  5. این پروسه برای کسانی که از داروهای خاصی مانند بیس فسفونات استفاده می کنند ، توصیه نمی شود.

پیوند استخوان در جراحی ایمپلنت چه زمانی انجام میشود؟

در صورتی که استخوان فک شما ضعیف باشد ، ممکن است پزشک برای شما پروسه گرافت دندان را در نظر بگیرد. این موضوع به این علت انالم می شود که با انجام پروسه یاد شده ، فشار بسیاری به استخوان فک شما وارد می شود ؛ در صورتی که استخوان این عضو از صورت شما توانایی کافی نداشته باشد ، جراحی کاشت ایمپلنت با شکست مواجه خواهد شد.

تاکنون گرافت های استخوانی بسیاری برای جبران نقوص ساختار فک معرفی شده اند ؛ یکی از انواع آن ها از خود بدن بیمار تهیه می شود ، در حالیکه نوع مصنوعی آن ها نیز موجود می باشد. برای اینکه بدانید چه نوع آن برای مورد خاص شما مفید واقع می شود ، بهتر است با متخصص صحبت کنید.

بعد از پیوند استخوان به قسمت مورد نظر ، ماه ها مورد نیاز خواهد بود تا استخوان فک شما تقویت شود و به جزء طبیعی از آن مبدل شود. گاهی پیوند به قدری کم است که حین کاشت ایمپلنت دندان ، پزشک گرافت را محل مورد نظر جای می دهد.

قرار دادن ایمپلنت در داخل لثه چگونه انجام میشود؟

در طول جراحی ایمپلنت دندان در تهران ، دندان پزشک با ایجاد یک برش لثه شما را باز می کند تا به فک شما دسترسی پیدا کند. از طریق ابزار مخصوصی حفره ای در دهان شما ایجاد می شود تا محیط برای قرار دادن فلز پست ایمپلنت اماده کند. از آن جایی که این فلز قرار است نقش ریشه را بر عهده بگیرد ، نیاز است تا در عمق جایگذاری شود. چون دندان را از آن ناحیه کشیده اید ، نیاز به یک دندان مصنوعی موقت دارید. در صورت لزوم پزشک معالج تدارکات آن را برای شما فراهم می کند.

انتظار برای رشد استخوان

بعد از قرار دادن فلز مورد نظر در داخل لثه ، نیاز است که از نظر بازه زمانی ، به مدت چند ماه صبر کنید. انچه در این بازه رخ می دهد ، رشد استخوان های فک و سازگار شدن با فلز تعبیه شده می باشد که استحکام را برای آن به ارمغان می اورد. از آن جایی که فلز پست ایمپلنت قرار است نقش ریشه را ایفا کند ، بنابراین باید بستر آن به قدری محکم باشد که فرد حس داشتن دندان های طبیعی را داشته باشد.

انواع ایمپلنت های دندان

ایمپلنت های دندان ثابت : به گفته بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران نوع ثابت ایمپلنت ها بدین صورت هستند که به طور دائمی در محل فیکس شده و پس از پروسه دیگر نمی توان آن را از محل قرارگیری خود جدا کرد. به عبارتی شما نمی توانید هنگام خواب یا تمیز کردن دندان ها ان را از دهان خارج کنید.

ایمپلنت های دندان متحرک : این نوع ایمپلنت همانطور که از اسم ان مشخص است قابل جدا شدن است. یعنی دندان های مصنوعی که بر روی اباتمنت قرار گرفته و به فیسکچر متصل شده اند به گونه ای طراحی شده اند که برای تمیز کردن و یا هنگام خواب ان را از دهان خارج کرد.

پس از پروسه کاشت دندان چه مواردی را تجربه خواهید کرد ؟

تفاوتی ندارد که پروسه شما طی یک مرحله یا چند مرحله انجام شده باشد یا اینکه نوع ایمپلنت دندان ثابت یا متحرک باشد ؛ به هر حال پس از پروسه ، موارد زیر را تجربه خواهید کرد :

  • متورم شدن لثه ها و صورت
  • کبودی پوست و لثه ها
  • درد در محل قرارگیری ایمپلنت
  • خونریزی خفیف

از جمله داروهایی که بعد از فرایند به ان ها نیاز پیدا می کنید ، داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک ها هستند. اگر ورم ، درد یا هر یک از دیگر اثرات مذکور با گذشت چند روز از کاشت دندان ، به جای فروکش کردن ، شدت یافتند ، با دکتر خود تماس بگیرید.

بعد از هر مرحله از پروسه کاشت دندان ، بهتر است غذاهای نرم و میکس شده را مصرف کنید تا محل جراحی شده به بهبودی مطلوب برسد. به طور معمول هم بهترین متخصص ایمپلنت در تهران از بخیه های جذبی استفاده می کند تا بعد از مدتی ، به خودی خود جذب شوند. همچنین از سوی ایشان مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را دریافت خواهید کرد.

کاشت دندان - دکتر امیر محمدی

ایمپلنت دندان چقدر عمر می کند ؟

زمانی که شما به بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران مراجعه کرده باشید ، نتیجه نهایی برای شما تضمین شده خواهد بود. با توجه به جنس اجزای ایمپلنت ، آن ها دچار پوسیدگی و فرسودگی نمی شوند و عمر ایمپلنت  می تواند بسیار طولانی باشد. برای کمکم کردن به ماندگاری بیشتر ایمپلنت ها ، متخصص ایمپلنت توصیه هایی را به فرد ارائه می دهد که عبارتند از :

رعایت بهداشت دهان : دقیقا مثل دندان های طبیعی خود ، بایستی ایمپلنت ها و بافت لثه را بعد از پروسه نیز تمی نگه دارید. برای تمیز کردن ایمپلنت های دندانی ، مسواک های مخصوصی نیز طراحی شده است که با استفاده از ان ها می توانید به راحتی تمام قسمت های دندان کاشت شده را تمیز کنید.

مراجعه مرتب به بهترین متخصص برای ایمپلنت دندان تهران : برای شما ویزیت هایی طی فواصل زمانی مشخص ، معین می گردد ؛ بدین منظور که دکتر با انجام چکاپ از سلامت دندان ها و ایمپلنت ها مطمئن شود یا در صورت بروز هر مشکلی سریعا به ان پی برده و در جهت رفع آن اقدام کند.

اجتناب از عادات نادرست : برخی افراد عادت دارند که پوسته خوراکی هایی مثل فندق ، پسته ، بادام و گردو را با دندان جدا کنند. با توجه به این که پوست آن ها سفت و سخت می باشد ، شکستن آن ها با دندان ، میتواند به ایمپلنت دندان آسیب برساند. همچنین بهتر است تا حد امکان از دخانیات دور بمانید ؛ زیرا با توجه به فلز بکار رفته در ساختار ایمپلنت ، کشیدن سیگار و دخانیات می تواند خطرناک باشد.

جایگزین کردن دندان مصنوعی با ایمپلنت

تعدادی از افراد که از دندان های مصنوعی استفاده می کنند ، بایت محدودیت هایی که این ساختار برایشان ایجاد می کند ، تمایل دارند بدانند که آیا می شود ایمپلنت دندان را جایگزین آن کرد؟ خوشبختانه پاسخ مثبت است. با انجام پروسه کاشت دندان به جای قرار دادن دندان های مصنوعی در دهان از مزایای زیر بهره مند خواهید شد :

  • تجربه نکردن درد و فشار ناشی از ساختار مصنوعی
  • نگران نبودن در خصوص این که دندان ها به طور ناگهانی از دهان خارج شود
  • هر گونه فعالیتی را که بخواهید می توانید انجام دهید
  • دیگر محدودیتی در انتخاب مواد غذایی نخواهید داشت

آیا جراحی ایمپلنت عوارض دارد ؟

به طور کلی هر زمان اعمال جراحی بر روی بافت های بدن انجام می شوند ، باید انتظار وقوع عارضه را هم داشته باشید. نمود یافتن آن ها حتمی نبوده اما برخی از بیماران به سبب عواملی ممکن است درگیر آن ها شوند. شایان ذکر است که در اکثر اوقات این مشکلات حاد و جدی نبوده و به راحتی قابل درمان هستند. از جمله عوارض احتمالی ایمپلنت دندان :

  • عفونت در محل کاشت ایمپلنت
  • آسیب دیدگی بافت و ساختارهای اطراف محل جراحی
  • آسیب دیدن رشته های عصبی که می تواند موجب بروز درد ، بی حسی یا بروز حس گزگز مانند در دندان های طبیعی ، لثه ، لب  یا چانه شود.
  • مشکلات مربوط به حفره سینوسی

اگر می خواهید به عارضه های گفته شده دچار نشوید باید یک متخصص خوب ایمپلنت دندان در تهران را انتخاب کنید و توصیه های ایشان را جدی بگیرید.

سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان

جایگزین کردن دندان های از دست رفته جلویی در استخوان آرواره پیشین با ایمپلنت، از نظر زیباشناختی یکی از دشوارترین فرایندهای درمان در طول فرایند کاشت دندان به شمار می آید. در واقع بعد از کشیده شدن دندان و خالی شدن جای آن در دهان، هنگامی که فاصله زمانی بین کشیدن دندان تا پر کردن جای دندان از دست رفته در استخوان های آلوئولار طولانی می شود، این امر مشکل کاهش تراکم ترابکولار و وسکولار در بافت های استخوانی اطراف دندان کشیده شده را به همراه خواهد داشت. به این ترتیب، از حجم استخوان در این ناحیه نیز کاسته می شود. بهمین منظور برای حل مشکل بوجود آمده، روش ها و متد های مختلفی از قبیل استفاده از جایگزین ها برای پر کردن کمبود استخوان در ناحیه تحت درمان مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی از این روش ها از قبیل استفاده از فاکتورهای رشد، به کار گیری غشاهایی تحت عنوان تولید بافت کنترل شده یا ترکیبی از آنها از جمله راهکارهایی هستند که در این فاز به مرحله اجرا در آورده می شوند. استفاده از گرافت های بافت نرم یا سخت خودی ( اتوگرافت ) یعنی بافت هایی که از بدن خود بیمار منشاء گرفته اند، نسبت به استفاده از متریال آلوژنیک یا زنوژنیک برای پر کردن جای خالی استخوان، در پروسه جراحی ایمپلنت دندان اولویت دارد. اتوگرافت ها واکنش های ایمونولوژیکی را به همراه نداشته و جایگزین مکانیسم های شکل گیری استخوان میزبان یعنی بدن فرد تحت درمان می شوند. گرافت های استخوانی اینترااورال روش استانداردی برای رشد ابعاد استخوان به شمار می آیند. محل های خاصی برای برداشت این گرافت ها مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب این محل ها از یک چشم انداز استراتژیک انتخاب می شود و این مزیت را به همراه دارد که خطر شکل گیری بافت اسکار را کاهش داده و جذب دوباره گرافت را به حداقل می رساند.

بعلاوه، تراکم استخوان را حفظ کرده و امکان دسترسی به استخوان اینرا اورال را نیز فراهم می نماید. مزیت دیگر آن این است که در این فرایند، ناحیه دهنده یا اعطا کننده گرافت و ناحیه گیرنده، در مجاورت هم قرار گرفته اند. به این ترتیب، احتمال فاسد شدن بافت به حداقل رسیده  و حداکثر احساس راحتی برای بیمار مهیا می شود. علاوه بر این موارد، از شکل گیری اسکارهای پوستی نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد.

به طورکلی گفته می شود که نتیجه فرایند ایمپلنت دندان، قبل از به مرحله اجرا در آوردن آنها، باید از جهت بازیابی کانتور نرمال، احساس راحتی بیمار، عملکرد مطلوب ایمپلنت در دهان، زیبایی، عدم ایجاد اختلال در گفتار، و سلامت دهان بیمار مورد بررسی قرار گیرد. این تشخیص لازم است که بر مبنای یک دستاورد وابسته به درمانشناسی استوار باشد. مورفولوژی کمبود استخوان بعنوان یک مبنای تصمیم گیری برای جایگذاری ایمپلنت لحاظ شده و یک فرایند تخصصی محسوب می شود. بر این مبنا،  تکنیک های بازیابی بافت های سخت و نرم، امکان خلق موقعیت های لازم برای حفظ نتایج مطلوب به دست آمده را فراهم می کند.  

انواع گرافت استخوان در ایمپلنت دندان

همانطور که پیشتر گفته شد در برخی موارد گرافت استخوان در طول فرایند ایمپلنت دندان مورد نیاز است. وقتی جای دندان در دهان برای مدت زیادی خالی باشد استخوان فک تحلیل می رود چون ریشه ای برای تحریک رشد استخوان فک وجود ندارد. قبل از کاشت، پزشک از قدرت و استحکام کافی استخوان فک برای پشتیبانی از ایمپلنت اطمینان حاصل می کند. در صورت ضعیف بودن استخوان، این بافت از سایر بخش های بدن گرفته شده یا از مواد مصنوعی برای تقویت بافت استخوان فک استفاده می شود. بعد از این پروسه چند ماه زمان لازم است تا ناحیه درمان شده بهبود یافته و گرافت خوب در محل خود محکم شود. انواع مختلف گرافت های استخوانی موجود شامل موارد زیر می باشد:

  • گرافت استخوان اتوگرافت

در طول این نوع گرافت استخوان پزشک استخوان را از بدن خود بیمار میگیرد. این گرافت اغلب از فک یا کام گرفته میشود. وقتی بیمار در این نواحی از استخوان کافی برای برداشت برخوردار نباشد پزشک از مفصل ران یا ساق پا بعنوان منبع تامین بافت استخوانی استفاده میکند. مزیت روش اتوگرافت پایین بودن خطر پس زنی گرافت استخوان میباشد چون استخوان از بدن خود بیمار گرفته شده است.

  • گرافت استخوان آلوگرافت

گرافت های استخوانی آلوگرافت از بدن افراد اهدا کننده عضو گرفته می شود. قبل از استقرار آلوگرافت، پزشک تائید می کند که گرافت اهدا شده عاری از بیماری و عفونت است و تمامی تست های لازم برای اطمینان از سازگار بودن آن با بدن بیمار انجام می شود. دغدغه اصلی در خصوص استفاده از این نوع گرافت استخوانی برای ایمپلنت دندان خطر واکنش سیستم ایمنی یا پس زنی است.

  • گرافت استخوان زنوگرافت

گاهی اوقات پزشک در زمان آماده کردن ایمپلنت ، گرافت استخوان زنوگرافت را انتخاب میکند. این نوع گرافت از حیواناتی از قبیل گاو گرفته شده و به گونه ای پردازش میشود که ترکیب تشکیل دهنده آن مولفه های معدنی باشد. زنوگرافت ها محل جراحی را به خوبی تقویت کرده و با سپری شدن روند بهبودی ، استخوان طبیعی بدن بیمار جایگزین گرافت زنوگرافت میشود.

  • گرافت استخوان آلوپلاست

گزینه دیگر قابل استفاده برای آماده سازی ناحیه فک ، جهت کاشت ایمپلنت های دندانی ، گرافت استخوان آلوپلاست می باشد. این گرافت ساخته دست بشر بوده یا از منابع طبیعی از قبیل مواد معدنی بدست می آید. مزایای استفاده از آلوپلاست ها در جراحی ایمپلنت دندان ، عدم وجود خطر بیماری یا عفونت ناشی از گرافت و سرعت گرفتن شکل گیری استخوان است.

ایمپلنت کامل فک بالا و پایین

ایمپلنت کامل دندان های فک بالا و پایین در مقایسه با گزینه های جایگزینی دندان از قبیل دنتور مزایای متعددی را دارد. دندان های ایمپلنت شده علاوه بر اینکه از نظر شکل ظاهری و عملکرد کاملاٌ شبیه به دندان های طبیعی به نظر می رسند به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند ماندگاری خود را برای مدت های طولانی حفظ کنند. این دندان ها در مقایسه با دنتورها بسیار پایدار تر بوده و احساس راحتی بیشتری را برای فرد ایجاد می کنند. فرد می تواند با این دندان های ایمپلنت شده به شکلی طبیعی تر غذا را جویده و حتی غذاهایی که خوردن آنها با دنتور دشوار بود را نیز میل کند.

بعلاوه نگهداری و مراقبت از ایمپلنت کامل فک بالا و پایین بسیار راحت تر است. با توجه به اینکه در ایمپلنت کامل فک بالا و پایین جای برخی ریشه های دندان پر می شود استخوان فک نیز حفظ می گردد. سه مولفه در ایمپلنت کامل فک بالا و پایین وجود دارد:

  • ایمپلنت ها که شبیه پیچ یا مخروط هستند در فک قرار داده می شوند.
  • دندان مصنوعی یا پروتز که از نظر عملکرد و شکل ظاهری درست شبیه به دندان طبیعی است روی پروتز قرار می گیرد.
  • اباتمنت در ایمپلنت وارد شده و باعث می شود که دندان های جدید به ایمپلنت ها متصل شوند.

در مرحله اول ایمپلنت دندان های فک بالا و پایین ، معمولاً از اسکالپل برای ایجاد فلپ های لثه و دستیابی به استخوان فک استفاده می شود. سپس سوراخی در استخوان فک حفر می گردد تا فضایی برای قرار دادن ایمپلنت باز شود. این پروسه برای تمام ایمپلنت ها تکرار می شود. می توان در این مرحله از دندان های موقتی بر روی محل ایمپلنت استفاده کرد. در غیر اینصورت می توان کاور های بهبود موقتی را روی هر ایمپلنت قرار داد.

سپس دو فلپ بافت لثه پیرایش و شکل داده شده و بر روی استخوان فک قرار داده می شوند. برای محکم کردن بافت لثه از چند بخیه هایی که هفت تا ده روز بعد کشیده می شوند استفاده می شود. در طول دو تا شش ماه بعدی ایمپلنت ها و استخوان به هم پیوند خورده و پایه ای برای دندان های جدید ایجاد می شود.

در نهایت دندان های مصنوعی به اباتمنت ها متصل می شوند. بعد از مدت کوتاهی می توانید اعتماد به نفس دوست داشتنی را در زمان لبخند زدن تجربه کرده و راحت هر غذایی را بجوید و به شکلی نرمال صحبت کنید.

ایمپلنت دندان در یک روز

ایمپلنت های دندانی یک روزه تکنیکی است که شما در کوتاه ترین زمان صاحب دندان هایی می شوید که بسیار طبیعی به نظر رسیده و نقش بسیار موثری در سلامت شما دارند. آنها باعث می شوند که شما دیگر دغدغه ای نسبت به دندان های خود نداشته باشید و اعتماد به نفس تان بسیار ارتقا یابد. ایمپلنت دندان در یک روز روشی است که جایگذاری ایمپلنت ها را به شکلی فوری و به صورت یک مرحله ای امکان پذیر می کند. در این روش دنتورها بر اساس معیار های ایمنی در طول یک روز توسط پزشک آماده می شوند.

چرا ایمپلنت دندان از سایر جایگزین ها بهتر است؟

دندان طبیعی ما دارای این قابلیت است که برای مدت طولانی ماندگاری خود را حفظ کرده و در دهان به ما خدمات رسانی کند ولی متاسفانه پوسیدگی، بیماری های لثه و حتی وارد آمدن ضربه شدید باعث از بین رفتن آن می شود.

با پیشرفت تکنولوژی امروزه ایمپلنت دندان در تهران یک راه حل درمانی پیشرو برای جبران جای خالی دندان طبیعی از دست رفته می باشد. ایمپلنت های دندان علاوه بر دائمی بودن، بسیار قوی و پایدار بوده و مزایای متعددی از جمله موارد زیر را به همراه دارد:

بهبود چهره و احساس راحتی در زمان غذا خوردن و خندیدن و اعتماد به نفس در زمان صحبت کردن یکی از مهم ترین مزایای این فرایند درمان است. ایمپلنت دندان به گونه ای طراحی می شود که درست شبیه دندان های طبیعی ما بوده و با استخوان جوش می خورد و در نتیجه عضوی از مجموعه دندان های دائمی دهان مان می شود. این ویژگی باعث می شود که به مشکل متحرک بودن و جابجایی دندان های مصنوعی دچار نشویم.

خوردن راحت تر خوراکی ها مزیت دیگر این عملیات است. دنتورها گاهی در هنگام غذا خوردن جابجا می شوند. همچنین جویدن غذا با آنها دشوار است و حتی ممکن است ذرات غذا در لابلای دنتورها گیر می کند و باعث بروز درد در دهان شده و برایمان بسیار آزار دهنده باشد. خوشبختانه ایمپلنت دندان این مشکلات را به همراه ندارد و محدودیتی را در خوردن اقلام خوراکی به دلیل ترس از جابجا شدن دندان به وجود نخواهد آورد.

در صورت مراقبت صحیح می توانید ماندگاری ایمپلنت خود را برای همیشه حفظ کنید. ایمپلنت دندان یک عملیات جایگزین نمودن ریشه است که در آن ریشه جدید به لثه قلاب می شود و یکپارچگی قوی را در چارچوب دندان ها بوجود می آورد. با توجه به اینکه ایمپلنت های دندانی اساساً  از تیتانیوم تشکیل شده است بسیار با دوام بوده و می تواند دهه ها ماندگاری خود را حفظ کند.

سن مناسب برای ایمپلنت کردن دندان

کمترین دامنه سنی برای ایمپلنت دندان 18 سالگی می باشد. حتی در این سن بدن بیمار هنوز در حال بلوغ بوده و به رشد خود ادامه می دهد و این بدان معنی است که فک نیز هنوز در حال رشد بوده و از نظر شکل و اندازه تغییر خواهد کرد. در چنین شرایطی متخصص ایمپلنت دندان نخست به معاینه دندان ها و فک پرداخته و در صورت تکمیل شدن دوره رشد اقدام به اجرای عملیات می نماید.

اگر در حال سپری کردن دهه های بالای عمر خود هستید شاید این سوال برایتان پیش آید که آیا من برای جراحی کاشت دندان خیلی پیر هستم؟ پاسخ فنی به این سوال خیر است. بسیاری از افرادی که در دهه های ششم، هفتم یا هشتم زندگی خود به سر می برند می توانند تحت درمان ایمپلنت دندان قرار گرفته و نتایج مطلوبی را به دست آورند. با توجه به اینکه احتمال از دست رفتن دندان در سنین بالا بیشتر است ایمپلنت ها اغلب راه حل فوق العاده ای برای دنتور و بریج می باشند.

هزینه ایمپلنت دندان در تهران

هزینه همیشه یکی از مهم ترین دغدغه ها برای بیمار می باشد. بسیاری از افراد جراحی ایمپلنت را یک پروسیجر گران می دانند ولی جالب است بدانید این هزینه در ایران در مقایسه با کشورهایی از قبیل آمریکا، انگلستان و بسیاری کشور های دیگر، تا 80 درصد کمتر است. ایران بعنوان یکی از قطب های موفق در ایمپلنت دندان، با استفاده از ایمپلنت های با کیفیت و برندهای معروف جهانی و به پشتوانه دانش غنی و مهارت بالای متخصصین، یکی از کشورهایی است که در کنار قیمت جراحی کاشت دندان بسیار مقرون به صرفه، خدماتی با کیفیت بسیار بالا را ارائه می دهد. این قیمت تحت تاثیر فاکتورهایی از قبیل پست دندان، هزینه های بی حسی، ایمپلنت دندان واحد یا کامل و بسیاری مولفه های دیگر، در دامنه ای متغیر قرار گرفته است.

بهترین متخصص ایمپلنت در تهران

اگر قصد دارد ایمپلنت دندان در تهران انجام دهید دارید، انتخاب یک متخصص خوب یک قدم مهم در انجام یک سرمایه گذاری ارزشمند برای سلامت و زیبایی می باشد. دکتر امیر محمدی بهترین متخصص ایمپلنت در تهران ضمن تاکید بر اهمیت انتخاب یک جراح خوب، رعایت نکات زیر در پروسه تحقیق توسط بیمار را الزامی می داند ؛ متخصصی را انتخاب کنید که:

  1.  دوره های تحصیلی و آموزشی تخصصی ایمپلنت دندان را سپری کرده باشد.
  2.  از تجربه جامع و وسیعی در زمینه ایمپلنت برخوردار باشد.
  3. با دقت شرایط بیمار را بررسی کرده و بهترین گزینه را برای خلق نتیجه ای مطلوب انتخاب کند.
  4.  آمار درخشان و ریویوهای مثبتی در کارنامه کاری او ثبت شده باشد.
  5.  با توصیف عوامل تاثیرگذار در هزینه های درمان و گزینه های پرداخت منطقی، بیمار را در مدیریت هزینه درمان همراهی کند.

چگونه از ایمپلنت دندان خود مراقبت کنیم؟

بمنظور حفظ مزایای دوست داشتنی و لبخند زیبای خلق شده با ایمپلنت های دندانی باید حتماً دستورالعمل های مراقبتی را دنبال کنید. برای مشاهده راهنمای کامل مراقبتی ، در ادامه توصیه های دکتر امیر محمدی متخصص ایمپلنت دندان در تهران را مطالعه فرمایید:

1 . از مسواک نایلون نرم استفاده کنید. مسواک های نایلون دارای موهای انعطاف پذیر هستند که به ملایمت با ایمپلنت شما رفتار می کند. شما می توانید از مسواک پروکسی براش نیز برای نواحی از ایمپلنت که دسترسی به آنها دشوار است استفاده کنید.

2 . از محصولات ساینده خودداری کنید. خمیر دندان یا محلول دهان شویه ای تهیه کنید که برای دندان های حساس مناسب باشد چون سایش زیاد می تواند به ایمپلنت دندان شما آسیب بزند. بعلاوه باید از محصولات بهداشتی با رایحه تند مثل نعنا یا دارچین نیز اجتناب کنید.

3 . هر روز از نخ دندان استفاده کنید. آمار نشان می دهد که 84 درصد افراد بر یک مبنای روزانه از نخ دندان استفاده نمی کنند. اگر شما نیز جزو این درصد هستید، وقت آن فرا رسیده که برای حفظ ایمپلنت های خود، این عادت غلط را ترک کنید. پلاک ها به راحتی می توانند در اطراف ایمپلنت ها تجمع یافته و مشکلاتی را برای بهداشت دهان و دندان ایجاد کنند.

4 . از خوردن غذاهای چسبناک، استعمال سیگار و مصرف الکل خودداری کنید.

چه جایگزین هایی برای ایمپلنت دندان وجود دارد؟

کاشت دندان روشی است که بیشترین آمار موفقیت برای آن ثبت شده است. بریج برای جایگزین کردن یک یا چند دندان از دست رفته یا دنتور که همان دندان مصنوعی برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته بالا و پایین هستند، روش های جایگیزین ایمپلنت دندان محسوب می شوند ولی بدیهی است می توان با یک مقایسه ساده مزایای به دست آمده از ایمپلنت و روش های جایگزین فوق الذکر، به این نتیجه منطقی دست پیدا کرد که ایمپلنت کردن دندان، ویژگی های عملکردی و زیبایی بسیار شبیه به دندان های واقعی مان را به دست می دهد که حقیقتاً یک مزیت بسیار ارزشمند محسوب می شود در حالیکه روش های دیگر، از این ویژگی بی بهره هستند. 

سوالات متداول ایمپلنت دندان

آیا پیوند بافت استخوانی برای همه انجام می شود؟

خیر ، در پروسه جراحی ایمپلنت تنها کسانی تحت این فرایند قرار می گیرند که بافت استخوان فک در موضع هدف به قدر کافی قدرت و استحکام برای نگهداشتن ایمپلنت را دارا نباشد.

هزینه جراحی ایمپلنت چقدر است ؟

به جهت تعیین هزینه انجام پروسه ، فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته می شوند. با توجه به تعداد ایمپلنت های مورد نیاز بیمار ، کافی بودن یا نبودن بافت استخوانی و پیاده سازی تکنیک پیوند بافت ، بهترین دکتر کاشت دندان در تهران هزینه را برای بیمار مراجعه کننده تعیین می نماید.

مدت زمان جراحی ایمپلنت دندان چقدر است؟

مدت زمان جراحی کاشت دندان با توجه به فاکتورهای مختلف همچون اجرا یا عدم اجرای تکنیک گرافت ، تعداد ایمپلنت های موردنیاز و موارد دیگر برای هر بیمار متغیر است. پس از مشاوره ، متخصص زمان دقیق را به شما اعلام می کند.

آیا همه می توانند جراحی کاشت دندان را انجام دهند؟

چنانچه فرد مراجعه کننده یک یا چندتا از دندان هایش را از دست داده باشد ، گزینه ایده آلی برای جراحی مذکور است. اما در این راستا یکسری شرایط به خصوص و وجود مشکلات زمینه ای باعث می شوند که انجام پروسه کاشت دندان ممکن نباشد. در جلسه ویزیت از سوی بهترین دکتر ایمپلنت دندان در تهران معاینه کاملی به انجام می رسد تا مطمئن شود سلامتی فرد برای قرار گرفتن تحت جراحی ایمپلنت دندان در شرایط ایده آلی قرار دارد.

موفقیت جراحی ایمپلنت تا چه حد است ؟

در حالت عادی زمانی که شما یک متخصص خوب را برای کاشت دندان انتخاب کرده اید و علاوه بر آن به توصیه هایی که از سوی ایشان ارائه می شوند ، اهمیت دهید ، پروسه برای شما با شکست مواجه نخواهد شد.

برای کنترل درد پس از جراحی ایمپلنت چه باید کرد؟

برای دوره نقاهت ، متخصص ایمپلنت دندان در تهران ، دارو مسکن تجویز می کند تا بیمار از طریق مصرف آن طبق تجویز ، درد را کنترل نماید.

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها