عصب کشی دندان

روت کانال و یا عصب کشی دندان فرآیندی است که به هنگام وارد شدن اسیب جدی به پالپ دندان ( محل قرار گیری مویرگ های خونی و عصب دندان ها)، به منظور خارج کردن ریشه، پاکسازی و کانال تراپی داخل دندان و در نهایت پرکردن و درمان دندان پوسیده انجام می شود. برای اینکه راجع به این روندبیشتر بدانید مقاله دکتر امیر محمدی را تا پایان بخوانید.

 

عصب کشی دندان

 

ساختار کلی دندان

دندان همه انسان ها از سه لایه اصلی تشکیل شده است. ابتدا لایه ای سفید رنگ به نام مینای دندان قرار دارد. مینای دندان بسیار سفت و سخت بوده و کاملا دندان را می پشاند و از مواد داخلی آن حفاظت می کند. سپس عاج لایه زیرین مینای دندان ماده ای زرد رنگ، که نسبت مینا بسیار نرم تر و آسیب پذیر تر است. عاج دندان در افرادی که دارای دندان قروچه هستند به راحتی قابل مشاهده است. در آخر پالپ که هسته دندان بوده و عصب، مویرگ های دندان را تغذیه می کند. تنها بافت زنده در دندان پالپ است، که در صورت عفونی شدن نیاز به عصب کشی، ترمیم و بازسازی خواهد داشت.

علائم عفونت پالپ چیست ؟

  • لق شدن دندان ها
  • درد به هنگام جویدن غذا
  • احساس درد در مواقع خوردن نوشیدنی های سرد و گرم

مراحل عصب کشی دندان

انجام این پروسه درمانی تنها باید توسط متخصص ماهر و با تجربه انجام شود. قبل از شروع به درمان ارتودنتیست دندان های شما را بررسی کرده، و سپس از شما می خواهد برای بررسی دقیق تر عکسی با اشعه ایکس از موقعیت دندان هایتان تهیه کنید و سپس بعد از تشخیص عصب کشی دندان آغاز خواهد شد.

  • بی حسی دندان

در ابتدا پزشک برای انجام عصب کشی، بی حسی را نزدیک دندان پوسیده به لثه تزریق کرده، تا در طول درمان بیمار دردی را احساس نکند. اگر پوسیدگی دندان های شما بیش از حد باشد زمان بی حس شدن دندان افزایش پیدا خواهد کرد.

  • برداشت پالپ دندان

متخصص توسط ابزاری مخصوص شکافی کوچک بر روی عاج دندان بیمار ایجاد کرده تا به پالپ دندان برسد. در مواقعی که پالپ آلوده و آسیب دیده باشد، با استفاده از ابزار هایی بخصوص پالپ را با دقت برداشته، تا به کانال دندان دسترسی پیدا کند، سپس عصب دندان را با دقت بسیار خارج خواهد کرد.

  • پاکسازی و تزریق آنتی بیوتیک

حال بهترین دکتر عصب کشی دندان تهران بعد از تخیله داخل دندان، کانال را با استفاده از تزریق آنتی بیوتیک می پوشاند، تا عفونت های ایجاد شده از بین بروند ؛ سپس با استفاده از خمیر و سیلر داخل دندان را پر می کند.

  • پرکردن دندان عصب کشی شده

در آخر پزشک شکاف ایجاد شده را با بکارگیری از یک ماده به صورت موقتی می پوشاند، تا کانال دندان از آسیب و باکتری های موجود در بزاق دهان جلوگیری کند.

چند روز بعد از عصب کشی ، دندان را پر کنیم؟

زمان پر کردن دندان ها به میزان پوسیدگی آن بستگی داشته و اگر اسیب وارد شده به پالپ دندان ناچیز باشد در یک جلسه به طور کامل درمان خواهد شد. اما گاهی اوقات اسیب دیدگی پالپ، کانال ها و پوسیدگی دندان بسیار زیاده بوده و نیازمند زمانی بیشتر برای درمان و عصب کشی دندان می باشد.

عوامل موثر در عصب کشی چیست؟

  • تغییر رنگ دندان ها
  • بروز ترک و شکستگی دندان
  • انجام اقدامات درمانی بسیار بر روی یک دندان
  • پوسیدگی های عمیق و بدون درمان در دندان ها
  • نشت پر کردگی قدیمی و پوسیدگی بیشتر دندان

عوارض احتمالی روت کانال چیست؟

در برخی مواقع آسیب وارد شده به مغز و مینای دندان به قدری زیاد است که دندان تحمل عصب کشی دندان را ندارد. بنابراین این روش سبب از بین رفتن دندان و در نهایت کشیدن آن می شود. گاهی اوقا هم با استفاده پزشک از ابزار های آلوده و عدم رعیت بهداشت و مقاوت های آنتی بیوتیک تزریق شده بیمار دچار به آپسه دندان می شود.

چه عواملی می تواند سبب عصب کشی دوباره دندان شود؟

وجود هرگونه تنگی و یا انحنا در مجرای ریشه می تواند، مانع از تمیز و درمان شدن عصب کشی اولیه دندان شود. وجود پیچیدگی در آناتومی و انشعابات فرعی مجرای ریشه بیماران، همچنین به تاخیر افتادن اتصال روکش ریشه بعد از عصب کشی اولیه. الوده شدن داخل دندان توسط بزاق دهان و اغاز عفونت مجدد. عوامل دیگری نیز می تواند در روت کانال مجدد دندان ها موثر باشد مانند: ترک خوردگی ، شکستن دندان و یا روکش دندان.

اقدامات لازم بعد از عصب کشی دندان

  • حتما بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید.
  • از خوزدن مواد غذایی سفت و چسبنده با دندان اسیب دیده بپرهیزید.
  • از خمیر دندان های حاوی فلوراید برای مسواک زدن دندان هایتان استفاده کنید.
  • بروز درد در لثه و دندان ها دو هفته بعد از روت کانال طبیعی می باشد. در غیر این صورت و بیشتر شدن این زمان حتما به متخصص مراجعه کنید.

تفاوت روت کانال در دندان های آسیاب بزرگ و جلو چیست؟

سوراخ ایجاد شده به منظور عصب کشی دندان در اسیاب بزرگ بر روی عاج انجام می شود در صورتی که این سوراخ در فضای پشتی دندان های جلو بوده. برای پر کردن دندان های جلویی از موادی موقتی استفاده خواهد شد، زیرا فشاری زیادی بر آن ها وارد نمی شود. رنگ مواد مورد استفاده در دندان های جلو به علت زیبایی و در معرض دید بودن بسیار مهم و حائز اهمیت بوده، در صورتی که دندان های اسیاب در معرض دید نبوده و می توان از مواد دیگر برای پر کردن آن ها استفاده کرد.

هزینه لازم برای عصب کشی دندان چقدر است؟

میزان هزینه لازم برای عصب کشی در تهران به میزان پوسیدگی دندان خراب بیمار، تعداد کانال های نیاز به عصب کشی و تعداد ریشه های ترمیمی، مهارت دکتر و عوامل بسیار دیگر نیز تاثیر گذار و قابل تغییر می باشد.

سوالات متداول

ماندگاری درمان دندان با روت کانال چقدر است؟

در این روش درمانی، پالپ و ریشه دندان به طور کلی برداشته شده و موادی دیگر در داخل آن جایگزین می شود. بنابراین همانند دندان های طبیعی عمل نکرده و بیش از 10 الی 15 سال باقی نخواهند ماند. البته گاهی اوقات با روکش دندان می توان ماندگاری آن را افزایش داد.

ایا این روش درمان دندان همراه با درد است؟

عصب کشی دندان همراه با بیهوشی نبوده و تنها از بی حسی برای انجام آن استفاده می شود.. البته در برخی بیماران به هنگام تزریق بی حسی به لثه دردی خفیف و جزئی احساس خواهد شد.

در صورت انجام ندادن عصب کشی چه اتفاقی می افتد؟

دندان های خراب را گاهی اوقات باید کشید و یا عصب کشی کرد. اگر بیماران دندان خود را درمان نکنند، سبب افزایش پوسیدگی و اسیب به دندان های مجاور خواهد شد و در آخر هم دندان های سالم و هم دندان خراب را از دست خواهند داد.

آیا در زمان بارداری می توان از این روش درمانی استفاده کرد؟

پزشکان توصیه می کنند هیچ یک از روش های درمان دندان را در زمان بارداری انجام ندهید. اما مشکلاتی مانند عصب کشی ضروری بوده، و بیمار می تواند بعد از سه ماهه دوم بارداری به بهترین دکتر عصب کشی دندان در تهران مراجعه کند.

چگونه از عصب کشی دندان پیشگیری کنیم؟

  • بهداشت دهان را به خوبی رعایت کنید.
  • از خمیر دندان های مناسب استفاده کنید.
  • از خشکی دهان و افزایش باکتری جلوگیری کنید.
  • بعد از خوردن هر وعده غذایی بسیار شیرین حتما مسواک بزنید.
  • بعد از خوردن هر وعده غذایی دندان هایتان را نخ دندان و مسواک کنید.
  • هر چند وقت یک بار برای بررسی و معاینه دندان هایتان به متخصص مربوطه مراجعه کنید.

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها