پس زدن ایمپلنت دندان

پروسه ایمپلنت دندان تحت بعضی شرایط ممکن است موفقیت آمیز به پایان نرسد و بعد از مدتی شاهد پس زدن ایمپلنت دندان باشیم. اما به نظر شما به چه علت فرد شاهد بروز چنین عارضه ای می شود؟! چه کارهایی باید انجام دهیم تا با این مسئله ناخوشایند مواجه نشویم؟ توضیحات کامل دکتر امیر محمدی در این خصوص را از دست ندهید ؛ چرا که پاسخ تمام پرسش هایتان را بدست خواهید آورد.

 

پس زدن ایمپلنت دندان - دکتر امیر محمدی

 

خلاصه ای از پروسه کاشت دندان :

کسانی که یک یا چند دندان شان را از دست داده اند ، برای جایگزین کردن ان ها و بازیابی ظاهر و عملکرد دندان ها ، از ایمپلنت استفاده می کنند. برای بعضی از بیماران نیاز است از گرافت استفاده شود تا پایه بتواند به خوبی در استخوان فک قرار بگیرد. البته این مرحله کمی پروسه درمان را طولانی تر می کند. اگر اشکالی در انجام مراحل ایمپلنت به وجود آید ، ممکن است پروسه با شکست رو برو شود و به اصطلاح فرد پس زدن ایمپلنت دندان را تجربه کند. شکست ممکن ات در زمان کوتاهی بعد از جراحی اتفاق افتد یا با گذشت زمان به وقوع بپیوندد. شایان ذکر است که این عارضه قابل درمان است و حتی افراد می توانند از وقوع ان جلوگیری کنند. در ادامه این مقاله جوانب مختلف این امر توضیح داده شده اند.

علائم پس زدن ایمپلنت دندان :

در حقیقت وقتی ایمپلنت پس زده می شود به این معناست که پروسه ناموفق بوده است. شکست پروسه کاشت دندان ممکن است در همان مراحل اولیه بعد از پروسه یا با گذشت مدت زمان طولانی تر به وقوع بپیوندد. وقوع این عارضه با علائمی همراه است که فرد را متوجه وجود مشکل می کند. از جمله این نشانه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود :

درد شدید و طاقت فرسا : در دوره ریکاوری پس از جراحی کاشت دندان ، طبیعی است که میزان دردی را احساس کنید به طوریکه با مصرف مسکن ها قابل کنترل باشد. اما در شرایطی که درد با گذشت زمان به جای بهبودی ، شدت بگیرد و حتی با مصرف دارو تسکین پیدا نکند ، نشان از پس زدن ایمپلنت دندان دارد.

عقب رفتگی بافت لثه در اطراف قرارگیری ایمپلنت : دو دلیل اصلی که وقوع این مسئله را پس از کاشت دندان منجر می شود ، عدم قرار گیری صحیح پایه و کافی و قوی نبودن بافت لثه و استخوان برای نگهداری از ایمپلنت است. کشیدگی غیر طبیعی تاج ایمپلنت که با درد و ورم همراه است ، حاکی از بروز عارضه مذکور است. همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و پیروی نکردن از یک تغذیه سالم به خصوص در زمان ریکاوری از دیگر علل عقب رفتگی بافت لثه و به دنبال آن پس زدن ایمپلنت دندان است.

دشواری در جویدن و گاز گرفتن خوراکی : ایمپلنت ها به گونه ای طراحی شده اند که عملکردشان ، دقیقا مثل یک دندان طبیعی باشد. چنانچه موقع صرف غذا ، جویدن و گاز زدن برایتان مشکل بود و نمی توانستید به طور عادی این عمل را انجام دهید ، ممکن است ایمپلنت کاشته شده با مشکل مواجه شده باشد.

جا به جا و خارج شدن ایمپلنت از محل : اگر اجزای ایمپلنت طی پروسه جراحی به طرز درستی در استخوان قرار نگیرند ، شما به هنگام صحبت کردن متوجه تکان خوردن ان می شوید. این خود نشانه اس است از شکست و پس زدن ایمپلنت دندان.

متورم شدن لثه: ورم خفی بعد از جراحی ، کاملا طبیعی است و انتظار می رود که با گذشت چند روز برطرف گردد. اما در شرایطی که با گذشت زمان بهبود نیافته و ملتهب شده باشد ، می تواند امر نگران کننده ای به حساب آید. چنانچه ورم خیلی بیشتر از حالت طبیعی تورم پیدا کند ، امکان دارد نشان دهنده عفونت باشد.

واکنش آلرژیک : جنس ایمپلنت ها عموما از تیتانیوم است. اگر فردی به تیتانیوم حساسیت داشته باشد و ایمپلنت کاشته شده برای او از این جنس باشد ، انتظار می رود که نسبت به آن واکنش آلرژیک نشان دهد.

علت های پس زدن ایمپلنت دندان را بدانید :

عفونت : مثل هر نوع عمل جراحی ، عفونت بعد از ایمپلنت دندان میتواند نتیجه و موفقیت پروسه را تحت تاثیر قرار دهد. بیمارانی که بعد از انجام جراحی ؛ رعایت بهداشت دهان و دندان را جدی نمی گیرند ، به میزان بیشتری در معرض عفونت و تحلیل بافت های اطراف ایمپلنت قرار گرفته و در موارد حاد ، نتیجه جراحی با شکست مواجه می شود.

بیماری های زمینه ای : دیابت ، بیماری های پریودنتال یا سرطان از جمله مریضی هایی هستند که روند ریکاوری پس از کاشت دندان را کند و آهسته می کنند. مصرف برخی داروها برای کنترل بیماری نیز موجب وقوع چنین امری می شوند. هر چه بافت ها دیرتر ترمیم شده و به بهبودی برسند ، احتمال بروز خطراتی مثل پس زدن ایمپلنت دندان هم بیشتر می شود.

عادات ناسالم : کسانی که به طور معمول در طی روز به دفعات سیگار می کشند و مرتباً مشروبات الکلی مصرف می کنند ، بادی بدانند که نتیجه جراحی ایمپلنت را در معرض خطر قرار می دهند.

ایمپلنت های دندان قدیمی : فناوری ساخت و طراحی ایمپلنت ها در قیاس با گذشته پیشرفته تر شده است. بنابراین کسانی سال های پیش تحت این پروسه قرار گرفته اند ، ممکن است به خاطر قدیمی بودن بافت آن با پس زدن ایمپلنت مواجه شوند.

راه های درمان پس زدن ایمپلنت دندان

اگر نتیجه جراحی ایمپلنت شما موفقیت آمیز نبود ، نگران نباشید؛ زیرا با مراجعه به بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران می توانید عارضه را درمان کنید. با توجه به علتی که باعث پس زدن ایمپلنت دندان شده است ، درمان مناسب از سوی دکتر اتخاذ می گردد. جایگزین کردن ایمپلنت درمان مطلوبی است که بسته به شرایط هر بیمار ، طی مراحلی به انجام می رسد.

  1. اگر استخوان اطراف ایمپلنت سالم باقی مانده باشد ، متخصص می تواند به آرامی ناحیه آلوده شده را تمیز کرده و ایمپلنت جدیدی را در محل جایگزین کند.
  2. اگر بخشی از بافت استخوانی فرد از بین رفته باشد ، لازم است که پیش از جایگزینی ، پیوند بافت صورت بگیرد. لازم به ذکر است که بهبودی پس از پیوند چندین ماه طول می کش. پس از بهبودی ایمپلنت جدید در محل قرار می گیرد.

آمادگی مهم ترین فاکتور پیشگیری از ایمپلنت ناموفق

درجه موفقیت در کاشت دندان بسیار بالاست ولی گاهی برخی عوامل می توانند بعنوان علل نگرفتن ایمپلنت نتیجه درمان را با شکست روبرو کنند. آگاهی از خطرات بالقوه بسیار حائز اهمیت است بنابراین می توانید اقداماتی را برای پیشگیری از خطرات بالقوه انجام دهید. درمان لثه یا مشکلات استخوان فک قبل از جراحی و انتخاب یک جراح با تجربه و مراقبت های بهداشتی صحیح از دهان و دندان ها قبل و بعد از پروسیجر از فاکتورهای مهم محسوب می شوند.

چگونه می توانیم از شکست جراحی کاشت دندان جلوگیری کنیم؟

قطعا برای اینکه به پس زدن ایمپلنت دندان دچار نشوید ، راه حل هایی وجود دارند. چنانچه نکات و توصیه هایی که در ادامه توضیح داده می شوند به درستی رعایت گردند ، موفقیت پروسه تا حد زیادی تضمین می شود :

  • رعایت بهداشت دهان و دندان ، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان دو مرتبه در روز و استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال
  • مصرف نکردن غذاهای با بافت سفت در طول دوره درمان
  • میل کردن غذاهایی مثل ماهی ، شیر و تخم مرغ که به سلامت بافت ها کمک می کنند.
  • اجتناب از استعمال دخانیات دو هفته پیش از جراحی تا دو ماه بعد از عمل
  • محافظت از ایمپلنت ها هنگام شرکت در مسابقات رزمی
  • استفاده از محافظ های مخصوص منظور جلوگیری از آسیب های ناشی از دندان قروچگی

اقدامات اولیه برای پیشگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

برنامه ریزی صحیح شامل انجام آزمایشات تکمیلی دهان و دندان ها برای ارزیابی سلامت لثه ها و استخوان می باشد. تست اشعه ایکس در ارتباط با سلامت عمومی دهان اطلاعات مفیدی را در اختیار جراح قرار می دهد و سرنخ هایی را در خصوص علت جوش نخوردن ایمپلنت و موفقیت آمیز نبودن جراحی کاشت به دست خواهد داد. همچنین بررسی سابقه پزشکی بیمار و داروهایی که وی در حال مصرف آنهاست نیز می تواند در ترسیم یک طرح درمان موفق نقش آفرینی کند. عدم اجرای موارد فوق می تواند خطر جایگزینی نادرست ایمپلنت و وارد آمدن فشار به محل ایمپلنت را به همراه داشته و در نتیجه به رشد باکتری های هوازی و شروع عفونت و آبسه منجر شود. یک برنامه ریزی صحیح در شناسایی عواملی که در فرایند کاشت اختلال ایجاد می کنند می تواند مفید واقع شود. برای مثال گاهی قبل از کاشت برای تضمین موفقیت، لیفت سینوس مورد نیاز خواهد بود.

پس زدن اولیه و ثانویه ایمپلنت دندان

برخی مشکلات جراحی ایمپلنت ممکن است اندکی بعد از پروسیجر یعنی در طول سه تا چهار ماه اول بعد از جراحی رخ دهد. در صورت بروز چنین مشکلاتی درمان پس زدن ایمپلنت ضروری خواهد بود. از میان این فاکتورهای اولیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت در محل کاشت ایمپلنت
  • حرکت و جابجایی مختصر ایمپلنت
  • نبود پشتیبانی کافی استخوان فک
  • واکنش های آلرژیک
  • عدم دنبال کردن دستورالعمل های جراح

فاکتورهای ثانویه پس زدن ایمپلنت دندان

گاهی جراحی ایمپلنت در مراحل اولیه موفقیت آمیز است ولی بعد از گذر سالها عوارضی اتفاق می افتد که فرایند کاشت را با شکست مواجه می کند. این عوامل که تحت عنوان علل ثانویه شناخته می شوند شامل موارد زیر می باشند:

آسیب دیدگی بافت یا عصب. این اتفاق زمانی رخ می دهد که جراح ایمپلنت را در فاصله بسیار نزدیک با عصب قرار داده باشد. علائم آسیب دیدگی شامل بی حسی یا ذق ذق کردن زبان، لب ها ، لثه و صورت می باشد.

  • افزایش درد در محل ایمپلنت، تورم، تب و لرز.
  • نفوذ ایمپلنت کاشته شده در فک بالا در حفره سینوس
  • آسیب دیدگی ناحیه اطراف ایمپلنت که باعث شل شدن آن می شود.

بمنظور به حداقل رساندن احتمال بروز مشکلات دراز مدت پس زدن ایمپلنت دندان در حفظ سلامت دهان، دندان ها و ایمپلنت ها کوشا باشید. حداقل دوبار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. شستشوی دهان با محلول دهانشویه را فراموش نکرده و طبق برنامه در جلسه ویزیت دندان ها توسط دندانپزشک شرکت کنید.

اهمیت انتخاب پزشک در جلوگیری از شکست جراحی ایمپلنت

متخصصی که به ان مراجعه می کنید می تواند بر وقوع عارضه پس زدن ایمپلنت دندان تاثیر مستقیمی داشته باشد. در وهله اول ایمپلنت باید کاملا درست و دقیق و در زاویه مناسب در استخوان فک قرار بگیرد. این عمل که توسط پزشک به انجام می رسد ، نیازمند دقت بالا می باشد. زیرا یک خطا کوچک در نحوه قرارگیری پایه که مرحله ابتدایی است ، سایر مراحل را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

مورد بعدی تشخیص درست است. یعنی پزشک باید طبق مشاوره انجام شده در جلسه پیش از جراحی ، جنس مناسب را برای هر بیمار انتخاب کند تا مانع وقوع واکنش آلرژیک شود. همچنین باید این مورد را بررسی نماید که شخص به پیوند استخوان نیاز دارد یا خیر.

دیگر مسئله ای که باعث می شود دکتر در وقوع یا عدم وقوع پس زدن دندان اثر بگذارد ، استفاده از بهترین تجهیزات است. چنانچه کیفیت جنس ایمپلنت های دندان بالا باشد و ابزارهای جراحی همگی بروز و استریل باشند ، ریسک شکست پروسه کمتر خواهد بود. پس در انتخاب یک متخصص ایمپلنت خوب دقت لازم را داشته باشید ؛ زیرا زمانی که شرط اول به درستی به انجام برسد ، به تبع آن موفقیت آمیز بودن مراحل بعدی هم به وقوع می پیوندد.

این مطلب رو برای دوستانتان به اشتراک بگذارید!

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها